Meer over Tenten met Arabische Inrichting/Decor

In Europa kennen we van huis al onze eigen tenten. We hebben tenten om in te kamperen, partytenten, volledige tenten om in te wonen en nog veel meer (Bekijk deze woonpagina bijvoorbeeld) . Tenten worden echter overal ter wereld gebruikt. Het gebruik van de tent gaat duizenden jaren terug.

Eén van de plekken waar de tent vandaag de dag nog steeds een prominente rol speelt is het Midden-Oosten. In deze omstreken leven sommige mensen nog een nomadenbestaan waarbij een tent de beste manier is om overdekte slaapplek te regelen.

Maar ook in het Midden-Oosten wordt de tent nog veel gebruikt voor de meest uiteenlopende doelen. Zo is de tent populair voor het houden van feesten. Als je misschien wel eens op een Marokkaanse bruiloft bent geweest, zul je weten dat deze feesten een aantal dagen duren en veel uitbundiger zijn dan de ingetogen, Calvinistische huwelijken uit ons koude kikkerlandje.

Tent met Arabische Inrichting/Decor huren

In Nederland wordt het lastig om een tent met Arabische Inrichting/Decor aan te schaffen. De meeste kampeerwinkels hebben niet zulke grote tenten en de meeste tentverhuurplekken verhuren enkel partytenten of standaard tenten voor evenementen. Een prachtige tent met de typische Arabische Inrichting/Decor wordt dus toch even zoeken.

Toch is het mogelijk om een grote evenementtent te huren welke al geheel in de stijl van Duizend en Eén nacht is aangekleed. Deze tenten koemn niet alleen in de bekende warme kleuren van de Marokkaanse huisstijl maar beschikken ook over tapijten, zetels, tafels, Marokkaanse lampen, Marokkaanse poefs en kussens en nog veel meer.

Wanneer je zo’n Marokkaanse tent huurt, hoef je dus verder zelf weinig extra’s te regelen. Je kunt uit verschillende soorten en maten tenten kiezen bij een verhuurder. Daarnaast is er ook een onderscheid zichtbaar tussen Marokkaanse tenten en Berberse tenten. Beide hebben hun eigen stijl.

Het opzetten van een Marokkaanse festivaltent is net als een reguliere festivaltent een behoorlijke onderneming. Houd hier dus rekening mee voordat je van plan bent om een Marokkaanse tent te huren. Vaak kun je ook de verhuurder de tent oplaten zetten en weer aflaten breken.

Berber Tent uit Marokko

Eigen tent inrichten in de Marokkaanse stijl

Als je een tent wilt in de Marokkaanse stijl, hoef je echter niet meteen een grote festivaltent te huren. Je kunt ook je eigen tent aanvullen met Marokkaanse en Oosterse accessoires. Marokkaanse kussens & poefs zijn bijvoorbeeld makkelijk te verplaatsen en mee te nemen en passen daarom dus erg goed bij een tent.