Een Hapje Eten

Ga je wel eens uit eten? Even een hapje eten of een vorkje prikken zoals we het wel eens noemen? Uit eten gaan klinkt meteen zo deftig en duur. Dit hoeft echt niet zo te zijn. Natuurlijk zijn er viersterren restaurants waar u zo een maandsalaris kwijt bent. Er zijn echter ook goedkopere opties die eigenlijk net zo leuk zijn.

De Chinees om de hoek, kennen we natuurlijk allemaal. Daar kun je je etentje zo duur maken als je zelf wilt. Maar die Chinees zit er al dertig jaar en heeft al dertig jaar hetzelfde meubilair. Niet meer zo leuk en niet meer zo speciaal dus. De Italiaan en de Griek hebben eigenlijk hetzelfde.

Tegenwoordig zijn er zoveel andere leuke opties. Nederland is inmiddels erg multicultureel geworden en elke grote stad heeft wel internationale restaurants. Heb je wel eens een Marokkaans restaurant geprobeerd? Dat zijn vaak erg leuke kleine tentjes, die goed betaalbaar zijn. Ze zijn traditioneel aangekleed met Marokkaanse lampen en kleden. Je waant je meteen in Marokko.
Het eten is ook anders dan anders. Aan het einde van de avond zul je aangenaam verrast zijn door de rekening.

Marokkaanse RestaurantUit

Een andere optie is om eens echt Indisch te gaan eten. De Chinees om de goed claimt altijd wel een Chinees-Indisch Restaurant te zijn, maar als je gaat eten bij een Indonesisch restaurant, dan merk je het verschil. De Saté is toch echt anders en datzelfde geldt voor de Babi Pangang. Je weet niet wat je al die jaren hebt gemist.

Mijn advies is om eens verder te kijken dan je neus lang is en iets anders te kiezen dan normaal. Dat geeft vaak de leukste ervaringen. Misschien dat niet iedereen naar dat ene restaurantje gaat of dat het er van buiten niet zo flitsend uit ziet. Probeer het voor de gein toch eens en laat je verrassen.